ShowHeroes lanceert Attention Index om meer transparantie aan te bieden.

ShowHeroes lanceert Attention Index om meer transparantie aan te bieden.

Naast het eigen model kondigt de marktleider ook samenwerkingen aan met de onafhankelijke onderzoekbureaus Adelaide en LUMEN.

 

Amsterdam, 21 maart 2023 – De ShowHeroes Group kondigt vandaag aan als eerste in de media- en reclame-industrie, klanten direct toegang te geven tot alle bepalende factoren van hun attentiemodel. Met het vandaag gelanceerde Attention Index Model en door samenwerkingen aan te gaan met onafhankelijke onderzoekbureaus Adelaide en Lumen krijgen de klanten van ShowHeroes direct toegang tot data zoals kijktijd, betrokkenheid, interactie, advertentiepositie en meer. Door deze data inzichtelijk te maken, wil de marktleider op het gebied van digitale videocontent, technologie en advertentieoplossingen transparantie bieden. 

 

Het belang van attentiewaarde
Het Attention Index Model biedt ShowHeroes de mogelijkheid om de prestaties van online campagnes op verantwoorde en duurzame wijze te analyseren en verbeteren. Door daarnaast ook samenwerkingen aan te gaan met de onafhankelijke onderzoekbureaus Adelaide en Lumen wil ShowHeroes haar klanten zoveel mogelijk transparantie bieden, afhankelijk van hun individuele technologie- of targetingbehoeften.

 

Ilhan Zengin, CEO van de ShowHeroes Group: “Naast de standaard indicatoren zoals viewability, clicks en conversies, kijken deze tools ook naar de attentiewaarde van uitgeleverde impressies. Er wordt gekeken naar intensiteit en prominentie van de advertenties, die gekaderd worden onder zichtbaarheid. Er wordt ook gekeken naar user presence en ad interaction. Op deze manier beoordelen we de inzet niet enkel op klikken of conversie, maar kijken we vooral naar de kwaliteit van de impressies. Door deze inzichten te bieden, kunnen merken op de kwaliteit van aandacht optimaliseren in hun campagnes en het verspillen van impressies voorkomen.”

 

Better Media Framework
De lancering van Attention Index en de bekendmaking van de samenwerking met Adelaide en Lumen komen nog geen half jaar na de introductie van het ‘Better Media Framework’ dat het bedrijf moest helpen zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid, inclusie, diversiteit en privacy te structureren en toetsen. Data-ethiek en meer transparantie waren enkele van de pijlers die ook door klanten en partners nageleefd dienen te worden. Door de daad nu bij het woord te voegen, hoopt ShowHeroes opnieuw de media- en reclame-industrie te inspireren om hetzelfde te doen, zegt Erik Dubbeldeman, Country Manager Benelux.

——-

 

Over ShowHeroes
ShowHeroes is een wereldwijde leider in digitale video en biedt content-, technologie- en advertentieoplossingen. Als mede-uitgever van toonaangevende online mediakanalen handhaaft het bedrijf redactionele uitmuntendheid over een netwerk van meer dan 6000 websites en bevordert het kwaliteitsjournalistiek van de meest betrouwbare informatie- en entertainmentbronnen. Met een privacy-firstbenadering, zorgen de cookieloze oplossingen van ShowHeroes zoals contextuele en semantische targetingtechnologie, gekoppeld aan gematchte videocontent, voor waarde en relevantie voor zowel gebruikers als adverteerders.

ShowHeroes werd in 2016 opgericht door Ilhan Zengin, Mario Tiedemann en Dennis Kirschner met het hoofdkantoor in Berlijn. In 2020 werd ShowHeroes Group gelanceerd, samengesteld uit het kernmerk ShowHeroes, productie-entiteit ShowHeroes Studios, leverancier van performance-marketingoplossingen Agon Digital, SaaS-video-oplossing Viralize en The Digital Distillery, een netwerkevenement en contentplatform. Wereldwijd heeft de groep meer dan 450 mensen in dienst met activiteiten in 29 strategische hubs in Europa, Latijns-Amerika en de VS. In zowel 2021 als 2022 is ShowHeroes Group door Deloitte erkend als een van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in Duitsland en won het de prijs `Technology Fast 50′.

 

——-

 

Voor meer informatie en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:

Erik Dubbeldeman | Country Manager Benelux ShowHeroes Group| +316 152 69 437 | erik.dubbeldeman@showheroes.com