ShowHeroes Group kondigt zijn uitbreiding aan naar Azië met de overname van Intelligent Video Solutions

ShowHeroes Group kondigt zijn uitbreiding aan naar Azië met de overname van Intelligent Video Solutions

 

 

Amsterdam, 19 april 2023 – ShowHeroes Group, in Europa al de grootste onafhankelijke leverancier van video-oplossingen, maakt vandaag de overname van Intelligent Video Solutions (IVS) bekend. Door de overname betreedt de ShowHeroes Group in één klap de markt in meerdere landen waaronder Indonesië, Japan, Maleisië, de Filipijnen, Thailand en Singapore. Na twee succesvolle overnames in de afgelopen twee jaar met PlayAd Media Group in de Nordics in 2021 en smartclip LATAM in 2022, is ShowHeroes nu actief in alle belangrijke wereldmarkten waaronder de Verenigde Staten, LATAM, Europa en Azië, en groeit het wereldwijde team naar bijna 500 medewerkers. Er worden geen financiële details van de overname bekendgemaakt.

 

Veel potentie voor Nederlandse adverteerders en lokale hubs

IVS is een belangrijke speler op het gebied van instream video-advertising in Azië. Maandelijks bereiken zij meer dan 208 miljoen unieke gebruikers via hun AVOD-platform dat de voorraad van de meest toonaangevende en onafhankelijke uitgevers, adverteerders, omroepen en DOOH-aanbieders in Azië omvat. Dit biedt mogelijkheden voor adverteerders en mediabureaus, zo stelt Erik Dubbeldeman, Country Manager bij ShowHeroes Group Nederland.

 

Volgens Dubbeldeman stelt de overname van IVS ShowHeroes in staat om de Aziatische markt te bedienen en dit is vooral relevant in de huidige markt waar veel partijen consolideren en er een toenemende vraag is naar alternatieven voor de bekende bigtech-platformen en reguliere cookies. De uitbreiding naar Azië betekent dat ShowHeroes nu actief is in de belangrijkste landen binnen Europa en ver daarbuiten, wat met name interessant is voor lokale hubs binnen de Benelux.

 

Natuurlijke vervolgstap 

Volgens Ilhan Zengin, oprichter en CEO van de ShowHeroes Group, is de toetreding tot de Aziatische markt een belangrijke, maar logische vervolgstap van het bedrijf. Zengin: “Door onze strategie van organische groei en overnames zijn we met name in de afgelopen drie jaar explosief gegroeid, waardoor we nu met meer dan 500 medewerkers actief zijn in meer dan 35 landen. In deze korte periode waren we in staat om een ongelooflijke hoeveelheid expertise op te bouwen, van het zoeken naar synergieën en het prospecteren van potentiële deal targets, het uitvoeren van due diligence en van acquisities tot integraties op alle organisatorische niveaus. Alle overnames waren belangrijk, maar dat we nu ook een stevige voet aan de grond hebben gezet op de Aziatische markt is wel bijzonder te noemen. De overname van IVS geeft ons nu een unieke propositie om in onze toonaangevende videotechnologie en -content in de belangrijke wereldmarkten aan te bieden.”

 

——-

Over ShowHeroes

ShowHeroes is een wereldwijde leider in digitale video en biedt content-, technologie- en advertentieoplossingen. Als mede-uitgever van toonaangevende online mediakanalen handhaaft het bedrijf redactionele uitmuntendheid over een netwerk van meer dan 6000 websites, en bevordert het kwaliteitsjournalistiek van de meest betrouwbare informatie- en entertainmentbronnen. Met een privacy-firstbenadering, zorgen de cookieloze oplossingen van ShowHeroes zoals contextuele en semantische targetingtechnologie, gekoppeld aan gematchte videocontent, voor waarde en relevantie voor zowel gebruikers als adverteerders.

 

ShowHeroes werd in 2016 opgericht door Ilhan Zengin, Mario Tiedemann en Dennis Kirschner met het hoofdkantoor in Berlijn. In 2020 werd de ShowHeroes Group gelanceerd, samengesteld uit het kernmerk ShowHeroes, productie-entiteit ShowHeroes Studios, leverancier van performance-marketingoplossingen Agon Digital, SaaS-video-oplossing Viralize en The Digital Distillery, een netwerkevenement en contentplatform. Wereldwijd heeft de groep meer dan 500 mensen in dienst met activiteiten in 35 strategische hubs in Europa, Latijns-Amerika en de VS. In zowel 2021 als 2022 is de ShowHeroes Group door Deloitte erkend als een van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in Duitsland en won het de prijs ‘Technology Fast 50’.

 

About iVS

Established in 2016, iVS partners with leading publishers, broadcasters and advertisers to bring high-quality and relevant video content to consumers in six top markets in Asia including Singapore, Japan, Indonesia, the Philippines, Malaysia, and Thailand. Through the values of transparency, responsibility, and innovation, iVS delivers excellence in video delivery and advertising solutions through its full stack AVOD platform, proprietary OVP (online video player) and digital video advertising platform In recognition of its innovative product, iVS is the first ad tech company accredited in 2017 by Singapore’s Infocomm Media Development Authority (IMDA) under its Accreditation@SG Digital programme.

 

——-

Voor meer informatie en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:

 

 

Erik Dubbeldeman | Country Manager Benelux ShowHeroes Group| +316 152 69

437 | erik.dubbeldeman@showheroes.com