ShowHeroes lanceert twee nieuwe videoadvertentieformaten

 

ShowHeroes lanceert twee nieuwe videoadvertentieformaten

Media-experts spreken van een revolutie binnen het medialandschap

Amsterdam, 3 november 2022 – De ShowHeroes Group maakt vandaag bekend twee nieuwe videoadvertentieformaten te lanceren: ‘Widescreen’ en ‘Expander’. Verschillende media-experts spreken van een revolutie binnen het medialandschap doordat de nieuwe formaten de grenzen van creativiteit in videoreclame verleggen en tegelijkertijd de gebruikerservaring verbeteren. Beide varianten zijn enkele maanden geleden al succesvol in Scandinavië gelanceerd en worden nu verder over de Europese markten uitgerold. De eerste adverteerders die in Nederland gebruikmaken van de nieuwe videoformaten zijn Essent en Lego.

Interactie staat centraal
Het onderscheidende aspect van de nieuwe videoadvertentieformaten zit vooral in de interactie met de kijker. Beide typen advertenties beginnen met een videoloop van 5-10 seconden die de blik van de gebruiker trekt, maar pas na een klik wordt de volledige marketingboodschap geactiveerd. Zo ontvouwt de ‘Expander’ zich als een volwaardige microsite wanneer erop wordt geklikt. Verder bevat het format meerdere click-outs en secties met tekst, visuals en video. De ‘Widescreen’ is, zoals de naam al doet vermoeden, een beeldvullende videoadvertentie die als overlay aan een pagina wordt toegevoegd.

Early adopter
Outdoor-schoenenmerk Merrell was een early adopter van ShowHeroes’ nieuwe videoformaten. Adam Svensson, Marketing Manager Nordics bij Merrell, zegt: “Met name de Expander blijkt voor ons een geweldig mediaformaat te zijn waarmee we eerst de aandacht van de consumenten trekken om hen vervolgens naadloos over te brengen van een initiële advertentie naar een microsite waar we ons merk op een creatieve en effectieve manier uitdragen. Het formaat is echt gemakkelijk aan te passen en biedt adverteerders in onze optiek heel veel mogelijkheden.”

Een bijzondere media-ervaring
De lancering van de nieuwe advertentieformaten komt op een belangrijk moment voor het groeiende videoadvertentie-ecosysteem. Dit jaar heeft digitaal een aandeel bereikt van 55,5% van de wereldwijde advertentie-uitgaven en video is een belangrijke aanjager met een groei van 23,4% in 2022. Dat ShowHeroes deze nieuwe interactieve videoformaten lanceert, komt voor de Nederlandse tak op een goed moment. Erik Dubbeldeman, Country Manager ShowHeroes Benelux: “De nieuwe formaten zorgen ervoor dat Nederlandse bedrijven en lokale hubs op Europees niveau hun doelgroep een unieke media-ervaring kunnen bieden. En dat is, zeker in de huidige markt, waar veel partijen consolideren en de vraag naar alternatieven voor de bekende big tech-platformen en reguliere cookies toeneemt, geen overbodige luxe.”

 

Over ShowHeroes Group

ShowHeroes Group is wereldwijd de grootste onafhankelijke technologieleverancier van digitale videocontent en advertentieoplossingen voor uitgevers en adverteerders. Het bedrijf is in 2016 door Ilhan Zengin, Mario Tiedemann en Dennis Kirschner opgericht en sindsdien door een strategie van organische groei en overnames explosief gegroeid. Op dit moment werken er wereldwijd meer dan 400 mensen bij het bedrijf, dat naast het hoofdkantoor in Berlijn 28 strategische hubs in Europa, Scandinavië, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten heeft. In 2021 is de ShowHeroes Group door Deloitte opgenomen in de Deloitte Fast 50 Duitsland en wonnen ze de ‘Technology Fast 50’. Meer informatie op: showheroes-group.com/nl/.

 

Voor meer informatie en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met: 

  • Erik Dubbeldeman | Country Manager Benelux ShowHeroes Group| +316 152 69 437 | erik.dubbeldeman@showheroes.com