ShowHeroes Group expanderar till Asien – förvärvar iVS (Intelligent Video Solutions)

Berlin, 19:e April 2023 – ShowHeroes Group, en global ledare inom digital video som erbjuder innehålls-, teknik- och annonslösningar, fortsätter sin globala tillväxt till Asien med förvärvet av iVS.

 

Förvärvet gör det möjligt för ShowHeroes att rulla ut sin portfölj av kontextuella lösningar för instream-video och CTV på denna viktiga globala marknad som inkluderar: Indonesien, Japan, Malaysia, Filippinerna, Thailand och Singapore. iVS kommer att införlivas i ShowHeroes varumärke.

 

Efter två framgångsrika förvärv, PlayAd Media Group i Norden 2021 och Smartclip LATAM 2022, är ShowHeroes Group nu verksamma på alla stora globala marknader, inklusive USA, LATAM, Europa och Asien. De ekonomiska villkoren är inte offentliggjorda.

ShowHeroes Group har nu nästan 500 anställda.

 

Intelligent Video Solutions, är en premium instream videoannonsplattform baserad i Singapore, som når mer än 208 miljoner unika användare varje månad genom sin programmatiska marknadsplats bestående av Asiens ledande fristående publicister, annonsörer, TV-hus och DooH-leverantörer. Genom sin AVOD-plattform, proprietära videospelare och smarta teknologi använder iVS maskininlärning för att möjliggöra bättre intäktsmöjligheter och engagemang från konsumenterna.

 

ShowHeroes och iVS lösningar har synergier på flera nivåer från olika teknologier och online videospelare till instream och innovativa annonsformat. Tillsammans erbjuder iVS och ShowHeroes några av de mest effektiva och pålitliga videolösningarna på den asiatiska marknaden. De strategiska fördelarna för båda parter är många: ShowHeroes globala efterfrågan drivs av direktförsäljning, OMP-experter och exklusiva PMP-erbjudanden för iVS-publicister, ShowHeroes Studios egen produktion av videoinnehåll, samt tillgång till ShowHeroes unika globala nätverk av oberoende premiumpublicister för iVS kunder. iVS nytillkomna SSAI-teknologi kommer att integreras i ShowHeroes VOD- och live-streamingprodukter medan andra funktioner som annons- och videospelarformat också kommer att konsolideras för att skapa ett bredare erbjudande.

Ilhan Zengin, grundare och VD, ShowHeroes Group:

"Det var ett naturligt steg att slå oss samman med en marknadsledande bolag som iVS för att kunna erbjuda förstklassiga videolösningar på denna viktiga marknad. Vi är vana vid att framgångsrikt genomföra förvärv och integrationer på alla organisatoriska nivåer. Som representant för ShowHeroes Group välkomnar jag med glädje alla på iVS till ShowHeroes-familjen, och speciellt Milan, Hari och Ranga som ansluter till vår ledningsgrupp."

iVS VD Milan Reinartz får rollen SVP, APAC. Reinartz kommenterar:

”Vi har varit i kontakt med ShowHeroes Group sedan mitten av förra året. När vi startade de inledande samtalen om ett strategiskt samarbete, blev det snabbt klart att konsolidering skulle skapa ett ännu större värde. De kombinerade funktionerna för video- och intäktsgenerering har mer än fördubblat antalet verktyg i vår teknikportfölj. ShowHeroes är en global ledare inom OVP och AVOD och vi är oerhört glada över att leda arbetet här i Asien."

Hari Shankar, iVS Chief Revenue Officer, tar över som VP Commercial APAC.

"Detta förvärv kommer att ytterligare etablera iVS som en ledande strategisk aktör för videoleverans och förstärka vårt redan solida fotfäste på marknaden för premium videoannonsplattformar.” “Tillsammans med ShowHeroes kommer vi att ha en mycket starkare premiumprodukt för videoannonser som ger exklusivitet till varumärkesannonsörer via ShowHeroes högkvalitativa produktionskapacitet för videoinnehåll.”

iVS kommer nu att vara helägt av ShowHeroes Group. Alla tjänster för iVS publicister, annonsörer och partners kommer att distribueras som vanligt under integrationsfasen.

 

Om ShowHeroes Group

 

ShowHeroes är en global ledare inom digital video och erbjuder innehåll, teknik och reklamlösningar.

ShowHeroes är co-publisher till ledande digitala medier och har ett nätverk bestående av mer än 6500 sajter, däribland Der Spiegel, Everysport Group, StoryHouse Egmont, Life of Svea, Gota, NWT och V-K.

ShowHeroes värnar om integritet och skapar cookiefria lösningar, såsom kontextuell och semantisk teknologi med relevant videoinnehåll för både användare och annonsör.

Företaget grundades 2016 av Ilhan Zengin, Mario Tiedemann och Dennis Kirschner med huvudkontor i Berlin. ShowHeroes Group lanserades 2020 och har mer än 450 anställda i 28 länder i Europa, LATAM och USA.

Deloitte har korat de 50 snabbast växande teknikföretagen i Tyskland, 2021 och 2022 fick ShowHeroes Group utmärkelsen “Technology Fast 50”.

ShowHeroes Group har nästan 500 anställda över hela världen med verksamheter i 35 platser i Europa, LATAM, USA och Asien.

Mer information på showheroes-group.com

 

 

Om iVS

 

Grundades 2016. iVS samarbetar med ledande publicister, TV-hus och annonsörer för att skapa högkvalitativt och relevant videoinnehåll till konsumenter på sex toppmarknader i Asien inklusive Singapore, Japan, Indonesien, Filippinerna, Malaysia och Thailand.

Med ledorden transparans, ansvar och innovation bidrar iVS med kvalitet inom videoleverans- och annonslösningar via sin fullt utrustade AVOD-plattform, OVP och digitala videoannonsplattform.

Som ett erkännande för sin innovativa produkt blev iVS 2017 det första annonsteknikföretaget som uppmärksammades av Singapores Infocomm Media Development Authority (IMDA) under Accreditation@SG Digital-program.