Erik Dubbeldeman aangesteld tot VP Global Direct Clients van de ShowHeroes Group

Erik Dubbeldeman aangesteld tot VP Global Direct Clients van de ShowHeroes Group

Tim Samsom neemt de rol van Country Manager Nederland over

 

Amsterdam, 13 juni 2023 – ShowHeroes Group, wereldwijd marktleider op het gebied van digitale videocontent, technologie en advertentieoplossingen, heeft Erik Dubbeldeman (37) aangesteld tot VP Global Direct Clients. In de nieuwe functie binnen de groep wordt Dubbeldeman verantwoordelijk voor het opzetten van een nieuwe global department en het herstructureren van de directe klantenunit. De leiding wordt in Nederland overgenomen door Tim Samsom (33).

 

Vertrouwd gezicht
Samsom is voor de Nederlandse klanten van ShowHeroes geen onbekende. Zeven jaar geleden begon hij als accountmanager Digital Media bij Streamads, dat in 2020 door de ShowHeroes Group is overgenomen. De laatste anderhalf jaar was hij als Head of Sales verantwoordelijk voor alle new business in Nederland en werd hij achter de schermen voorbereid op de rol van Country Manager Nederland. Dat Samsom al werd klaargestoomd voor zijn nieuwe rol was op verzoek van Ilhan Zengin, oprichter en CEO van de ShowHeroes Group. Zengin zegt hierover het volgende:

 

“Zoals bij veel overnames gebeurd hebben wij in 2020 ook aan Erik en Olivier gevraagd om nog drie jaar de overname in goede banen te leiden, dit loopt deze zomer af.” Omdat wij als ShowHeroes altijd talent de kans willen geven om door te groeien, hebben wij in overleg met Erik en Olivier de doorgroeimogelijkheden van Tim besproken. Tim heeft in de afgelopen zeven jaar, waarvan de laatste drie jaar binnen onze groep, laten zien over veel kennis van data, media en technologie te beschikken. “Dat hij daarnaast voor onze adverteerders, publishers en lokale hubs binnen Nederland een vertrouwd gezicht is, maakt van Tim de ideale kandidaat voor deze belangrijke positie.”

 

SVP Global Direct Clients

Olivier zal tot 1 augustus bij ShowHeroes aanblijven om Tim desgewenst te adviseren, daarna wil hij zich opnieuw richten op het ondernemerschap. Dubbeldeman heeft gekozen voor een nieuwe rol binnen de ShowHeroes Group.

 

Zengin: “Dat Erik er na deze periode voor kiest om binnen ShowHeroes deze nieuwe, belangrijke rol op zich te nemen, zien wij dan ook als een groot compliment. Hij heeft in de afgelopen jaren bewezen een leider te zijn met een sterke strategische focus. In mijn optiek is hij dan ook de aangewezen persoon om de relaties met onze bestaande en nieuwe klanten in Europa, Midden- en Zuid-Amerika en Azië te optimaliseren.”

 

Nieuwe fase
Dubbeldeman kijkt vanzelfsprekend uit naar zijn nieuwe, internationale rol. “Het voelt goed om deze nieuwe fase in mijn carrière binnen ShowHeroes voort te zetten, aangezien ik nauw betrokken ben geweest bij de explosieve groei van het bedrijf na zes M&A-deals in anderhalf jaar. Dat ik nu op global niveau kan bijdragen aan het optimaliseren van dit traject voelt goed. Essentieel in de functie is, naast het opzetten en herstructureren van de directe klantenunit, het beheren en uitbouwen van het bestaande klantenportfolio en de samenwerking met de lokale markten. Vanuit hier gaan we bekijken met welke klanten we al zaken doen in de verschillende landen en met wie we de samenwerkingen kunnen gaan optimaliseren. Dat ik Nederland nu achter mij laat met Tim aan het roer, maakt het ingaan van deze nieuwe fase extra relaxed.”

——

 

Over ShowHeroes
ShowHeroes is een wereldwijde leider in digitale video en biedt content-, technologie- en advertentieoplossingen. Als mede-uitgever van toonaangevende online mediakanalen handhaaft het bedrijf redactionele uitmuntendheid over een netwerk van meer dan 6000 websites, en bevordert het kwaliteitsjournalistiek van de meest betrouwbare informatie- en entertainmentbronnen. Met een privacy-firstbenadering, zorgen de cookieloze oplossingen van ShowHeroes zoals contextuele en semantische targetingtechnologie, gekoppeld aan gematchte videocontent, voor waarde en relevantie voor zowel gebruikers als adverteerders.

 

 

ShowHeroes werd in 2016 opgericht door Ilhan Zengin, Mario Tiedemann en Dennis Kirschner met het hoofdkantoor in Berlijn. In 2020 werd ShowHeroes Group gelanceerd, samengesteld uit het kernmerk ShowHeroes, productie-entiteit ShowHeroes Studios, leverancier van performance-marketingoplossingen Agon Digital, SaaS-video-oplossing Viralize en The Digital Distillery, een netwerkevenement en contentplatform. Wereldwijd heeft de groep meer dan 450 mensen in dienst met activiteiten in 29 strategische hubs in Europa, Latijns-Amerika en de VS. In zowel 2021 als 2022 is ShowHeroes Group door Deloitte erkend als een van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in Duitsland en won het de prijs `Technology Fast 50′.

——

Voor meer informatie en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:

Erik Dubbeldeman | SVP Global Direct Clients ShowHeroes Group| +316 152 69 437 | erik.dubbeldeman@showheroes.com 
Tim Samsom | Country Manager Nederland ShowHeroes Group |+316 124 98 040 | tim.samsom@showheroes.com