ShowHeroes lanceert Custom Animations voor Connected TV

ShowHeroes lanceert Custom Animations voor Connected TV
De integratie van interactieve elementen en animaties moet zorgen voor een hoge mate van betrokkenheid van de kijker 

 

Amsterdam, 27 juni 2023 – De ShowHeroes Group maakt vandaag bekend twee nieuwe videoadvertentieformaten voor Connected TV (CTV) te lanceren: ‘Custom QR Code’ en ‘Full Custom Animation’. Verschillende media-experts spreken van een bijzondere ontwikkeling binnen het medialandschap, doordat de nieuwe formaten de grenzen van creativiteit in videoreclame verleggen en tegelijkertijd de gebruikerservaring en betrokkenheid van kijkers verbeteren. 

 

Interactieve elementen en animaties

Het onderscheidende aspect van de nieuwe videoadvertentieformaten zit vooral in de interactie met de kijker. Beide typen advertenties bieden adverteerders de mogelijkheid om de betrokkenheid, de merkherinnering en uiteindelijk de verkoop te vergroten door de toevoeging van verschillende typen animaties. ‘Custom QR Code’ biedt adverteerders de mogelijkheid om hun logo en andere belangrijke elementen in de videoadvertentie te integreren. Het resultaat is een visueel boeiende en op het merk afgestemde geanimeerde QR-code. ‘Full Custom Animation’ gaat nog een stap verder en integreert een breed scala aan opvallende en intrigerende animaties, waardoor gebruikers meer informatie over het product kunnen vinden, de website van de adverteerder kunnen scannen of promotieaanbiedingen kunnen bekijken.

 

Volgens Sarah Lewis, Global Director CTV van ShowHeroes, is de lancering van de nieuwe advertentieformaten het bewijs dat ShowHeroes altijd een revolutie teweegbrengt in het digitale reclamelandschap. “Het is de volgende mijlpaal van het CTV Innovation Team. Door het lanceren van deze nieuwe varianten breiden we ons creatieve aanbod voor het CTV-scherm verder uit en lopen we wederom voorop in de markt.”

 

Perfecte timing

Tim Samsom, die eerder deze maand is aangesteld tot Country Manager Nederland van de ShowHeroes Group, spreekt van een perfecte timing. “Volgens recent onderzoek naar CTV heeft heeft 40 procent van de Nederlandse CTV-gebruikers wel eens een QR in een advertentie gebruikt en naar verwachting zal dat percentage snel stijgen. De lancering van deze nieuwe interactieve videoformaten komt dan ook op een goed moment. Nederlandse bedrijven en lokale hubs op Europees niveau kunnen hun doelgroep nu een nog betere en unieke media-ervaring bieden. En dat is, zeker in de huidige markt, waar veel partijen consolideren en de vraag naar alternatieven voor de bekende big tech-platformen en reguliere cookies toeneemt, geen overbodige luxe.”

 

——

 

Over ShowHeroes
ShowHeroes is een wereldwijde leider in digitale video en biedt content-, technologie- en advertentieoplossingen. Als mede-uitgever van toonaangevende online mediakanalen handhaaft het bedrijf redactionele uitmuntendheid over een netwerk van meer dan 6000 websites, en bevordert het kwaliteitsjournalistiek van de meest betrouwbare informatie- en entertainmentbronnen. Met een privacy-firstbenadering, zorgen de cookieloze oplossingen van ShowHeroes zoals contextuele en semantische targetingtechnologie, gekoppeld aan gematchte videocontent, voor waarde en relevantie voor zowel gebruikers als adverteerders.

 

ShowHeroes werd in 2016 opgericht door Ilhan Zengin, Mario Tiedemann en Dennis Kirschner met het hoofdkantoor in Berlijn. In 2020 werd ShowHeroes Group gelanceerd, samengesteld uit het kernmerk ShowHeroes, productie-entiteit ShowHeroes Studios, leverancier van performance-marketingoplossingen Agon Digital, SaaS-video-oplossing Viralize en The Digital Distillery, een netwerkevenement en contentplatform. Wereldwijd heeft de groep meer dan 450 mensen in dienst met activiteiten in 29 strategische hubs in Europa, Latijns-Amerika en de VS. In zowel 2021 als 2022 is ShowHeroes Group door Deloitte erkend als een van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in Duitsland en won het de prijs ‘Technology Fast 50’.

 

——
Voor meer informatie en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:

 

 

Tim Samsom | Country Manager Nederland ShowHeroes Group |+316 124 98 040 | tim.samsom@showheroes.com