ShowHeroes Sverige får ny ledning

Stockholm, 16 mars 2023 – Anna Åstrand och Carl Magnus Hellsten tar över ledarskapet för Sveriges största oberoende videonätverk, när tidigare vd:n Mats Ståhl lämnar mediebranschen.

 

ShowHeroes Group är en co-publisher som hjälper svenska publicister med att göra rörlig bild till en lönsam affär. Bolaget finns i 28 länder och har ett nätverk bestående av 800 publicister och 6 000 sajter, däribland Der Spiegel, StoryHouse Egmont, Life of Svea, Gota, NWT och V-K.

 

 

Gruppens nordiska närvaro utgörs av tidigare PlayAd som förvärvades av sin globala samarbetspartner ShowHeroes hösten 2021. När Mats Ståhl nu, efter sju år på bolaget, lämnar sitt uppdrag ersätts han av två befintliga medarbetare på kontoret i Stockholm.

Anna Åstrand blir Head of Sales med ansvar för sälj- och analysavdelningen på den svenska marknaden. Innan hon kom till ShowHeroes hösten 2019 var hon bland annat del av Viaplays Groups säljkår för free-tv.

 

– Jag är otroligt glad över att ha fått förtroendet att leda den fantastiska avdelningen som funnits vid min sida sedan jag anslöt till bolaget. Vi står inför en spännande tid där ShowHeroes är på väg att lansera helt nya annonsprodukter och Better Media som är vårt engagemang för en etisk, hållbar, integritetskyddad och mångfaldsfokuserad marknad.

Carl Magnus Hellsten blir Head of Publishing & Content med ansvar för de svenska publicistrelationerna samt ShowHeroes videoredaktion i Stockholm.

Han kom till bolaget för två år sedan och hade tidigare rollen som digital redaktionschef på StoryHouse Egmont.

 

– Det var under tiden på Egmont som jag kom i kontakt med ShowHeroes produkter och fick uppleva vilken enorm potential som finns med online video – publicisterna får helt nya intäkter samtidigt som lästiden ökar. Det ska bli otroligt inspirerande att leda vår kompetenta redaktion och arbetet med det svenska nätverket, inte minst i vår när vi lanserar en helt ny sportsatsning tillsammans med utvalda publicister.

 

Marc Schäfer, Senior Vice President ShowHeroes Nordics, är nöjd med bolagets utveckling och den nya organisationen.

– För sju år sedan hade vi 20 miljoner startade strömmar per år i det svenska nätverket, i fjol hade vi närmare en miljard. Det visar hur mycket efterfrågan på online video har ökat och vi har lyckats fånga upp en stor del av annonspengarna som tack vare våra videoprodukter har hamnat hos svenska publicister i stället för hos de globala techjättarna.

 

Mats Ståhl lämnar mediebranschen efter drygt två decennier på bolag som Kanal 5, TV4, PlayAd och ShowHeroes. Han blir i stället ny marknadschef hos restaurangkedjan Klang Market.

– Tajmingen att lämna är bra och bolaget är mycket stabilt både organisatoriskt och affärsmässigt. Mediebyråer och annonsörers krav på online video ökar och små bolag har utmaningar att möta upp på dessa krav, medan ShowHeroes sitter med kunskaper från över 20 marknader globalt. Jag lämnar över till duktiga och kompetenta medarbetare på det svenska kontoret, säger Mats Ståhl.

Läs mer om ShowHeroes Group

 

Kontakt:

Anna Åstrand

+46 76 711 11 94

anna.astrand@showheroes.com

 

Carl Magnus Hellsten

+ 46 79 098 02 18

carlmagnus.hellsten@showheroes.com

 

Marc Schäfer

+46 73 358 53 00

marc.schafer@showheroes.com

 

Mats Ståhl

+46 73 321 35 55

mats.stahl@showheroes.com