ShowHeroes maakt het mogelijk om de ecologische voetafdruk van mediacampagnes te meten en te compenseren

Amsterdam, 10 november 2022 – De ShowHeroes Group maakt vandaag bekend een strategische samenwerking met Cedara aan te gaan. Door het integreren van de Carbon Intelligence Software van Cedara maakt ShowHeroes het mogelijk om de ecologische voetafdruk van mediacampagnes te meten, te verminderen, te rapporteren en te delen. ShowHeroes stelt de software als eerste beschikbaar aan adverteerders en mediabureaus in de Benelux. 

 

Net Zero in 2030

Cedara is het eerste end-to-end carbon intelligence platform dat bedrijven en hun werknemers in staat stelt klimaatactie te ondernemen. Door de enorme schaal waarop ShowHeroes Group als marktleider op het gebied van digitale videocontent, technologie en advertentieoplossingen opereert, heeft de samenwerking tussen beiden grote impact op de mediawereld. Door op holistische wijze de CO2-voetafdruk van alle campagnes inzichtelijk te maken, wil ShowHeroes een belangrijke stap richting het behalen van het collectieve doel van de mediawereld zetten: Net Zero in 2030. Daarnaast stelt de software-integratie ShowHeroes in staat hun klanten te ondersteunen bij het behalen van hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen.

Meten en compenseren van de ecologische voetafdruk van advertenties

Volgens Ilhan Zengin, CEO van ShowHeroes Group, vormen duurzaamheid en milieuvriendelijkheid de kern van de bedrijfscultuur, maar het bedrijf is daar niet uniek in volgens Erik Dubbeldeman, Country Manager ShowHeroes Benelux.

Dubbeldeman: “Het besef dat digitale media ook een negatieve impact hebben op de ecologische voetafdruk, stijgt razendsnel. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat 45 procent van de mensen bereid is om te stoppen met het kopen van hun favoriete merken als deze weigeren zich te committeren aan het meten van de ecologische voetafdruk van hun product en alles waar daarbij komt kijken, dus ook adverteren. Wanneer steeds meer consumenten (en marketeers) beseffen dat gemiddeld één programmatic advertentievertoning gelijk is aan 1 g CO2e en dat 1.000.000 impressies gelijk zijn aan 1000 kilo CO2e, oftewel een retourvlucht van Boston naar Londen! , kan het wel eens hard gaan. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om de ecologische voetafdruk van hun campagnes te meten en te compenseren. Ik ben blij dat wij deze bedrijven nu ook op dit vlak kunnen ondersteunen.”

 

Over ShowHeroes Group

ShowHeroes Group is wereldwijd de grootste onafhankelijke technologieleverancier van digitale videocontent en advertentieoplossingen voor uitgevers en adverteerders. Het bedrijf is in 2016 door Ilhan Zengin, Mario Tiedemann en Dennis Kirschner opgericht en sindsdien door een strategie van organische groei en overnames explosief gegroeid. Op dit moment werken er wereldwijd meer dan 400 mensen bij het bedrijf, dat naast het hoofdkantoor in Berlijn 28 strategische hubs in Europa, Scandinavië, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten heeft. In 2021 is de ShowHeroes Group door Deloitte opgenomen in de Deloitte Fast 50 Duitsland en wonnen ze de ‘Technology Fast 50’. Meer informatie op: showheroes-group.com/nl/.

 

About Cedara
Cedara, founded in 2021, is on a mission to help businesses decarbonize and to build a more sustainable future. With its end-to-end carbon intelligence software platform, Cedara enables organizations of any size, along with their employees, to measure, reduce, offset and report on all carbon emissions. Cedara adopts a high-impact, data-driven approach to develop transformative solutions for enterprises and their partners to accelerate the shift to a climate-friendly economy. To learn more, please visit cedara.io

 

Voor meer informatie en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met: 

  • Erik Dubbeldeman | Country Manager Benelux ShowHeroes Group| +316 152 69 437 | erik.dubbeldeman@showheroes.com