ShowHeroes en Vidds bundelen krachten om geavanceerde AI te integreren in videoproductie

ShowHeroes en Vidds bundelen krachten om geavanceerde AI te integreren in videoproductie

Samenwerking zorgt ervoor dat ShowHeroes meer tijd kan besteden aan het Better Media Framework 

 

Amsterdam, 1 augustus 2023 – De ShowHeroes Group en Vidds, een AI-aangedreven videobewerkingsplatform, maken vandaag bekend een exclusieve samenwerking aan te gaan. Door de AI-mogelijkheden van Vidds in het video-creatieproces te integreren, verwacht ShowHeroes meer tijd en middelen in te kunnen zetten voor onderzoek, factchecking en het meten van de duurzame prestaties van alle videocontent. 

 

Duurzaamheidsstrategie
Het integreren van AI in het productieproces is een opvallende, nieuwe stap in de duurzaamheidsstrategie van ShowHeroes. Een jaar geleden maakte de marktleider op het gebied van digitale videocontent, technologie en advertentieoplossingen nog bekend dat zij als een van de eersten in de industrie het mogelijk maakten om de ecologische voetafdruk van mediacampagnes te meten, verminderen, rapporteren en delen. Niet lang daarna ging het bedrijf nog een stap verder door het lanceren van het Better Media Framework, waar ze nu ook AI aan hebben toegevoegd.

 

Tim Samsom, Country Manager Nederland, licht toe waarom de integratie van AI bijdraagt aan de duurzaamheidsstrategie van de groep: “Het testen en integreren van nieuwe technologieën zoals AI heeft een positieve invloed op de hoeveelheid en de kwaliteit van videocontent en advertenties. Wanneer AI toegang krijgt tot de juiste gegevens, is het de perfecte katalysator voor relevantie, wat zich direct vertaalt in gebruikersbetrokkenheid.”

 

Dit is waar de industrie om vraagt
ShowHeroes Global Editorial Director Hanne-Li Lundmark vult aan: “In de afgelopen maanden hebben we hard gezocht naar een partij en technologie die onze creatieven kon helpen efficiënter te werken en tegelijkertijd de kwaliteit van onze video’s kon verbeteren. Met Vidds kunnen onze redacteuren nu meer tijd besteden aan onderzoek, factchecking en het meten van prestaties, terwijl we doorgaan met het leveren van nog meer video’s van hoge kwaliteit voor onze uitgevers. Dit is waar de industrie om vraagt en, in werkelijkheid, wat het betekent om mede-uitgever te zijn.”

 

Transcriptie- en vertaaltijd minder dan een minuut

Mede-oprichter van Vidds, Edward Thomas, verklaart het volgende over de samenwerking: “Wij zijn natuurlijk verheugd dat we onze samenwerking met de ShowHeroes Group nu officieel bekend mogen maken. Achter de schermen werken we al enige tijd samen en ik kan zeggen dat hun branche-expertise en -inzichten al hebben bijgedragen aan de doorontwikkeling van onze AI-aangedreven automatische vertaalfunctie. De transcriptie- en vertaaltijd is door hun feedback al teruggebracht tot minder dan een minuut. En dat is niet alleen prettig voor hun eigen productieteam, het verbetert ook onze concurrentiepositie.”

 

——

 

Over ShowHeroes
ShowHeroes is een wereldwijde leider in digitale video en biedt content-, technologie- en advertentieoplossingen. Als mede-uitgever van toonaangevende online mediakanalen handhaaft het bedrijf redactionele uitmuntendheid over een netwerk van meer dan 6000 websites, en bevordert het kwaliteitsjournalistiek van de meest betrouwbare informatie- en entertainmentbronnen. Met een privacy-firstbenadering, zorgen de cookieloze oplossingen van ShowHeroes zoals contextuele en semantische targetingtechnologie, gekoppeld aan gematchte videocontent, voor waarde en relevantie voor zowel gebruikers als adverteerders.

 

ShowHeroes werd in 2016 opgericht door Ilhan Zengin, Mario Tiedemann en Dennis Kirschner met het hoofdkantoor in Berlijn. In 2020 werd ShowHeroes Group gelanceerd, samengesteld uit het kernmerk ShowHeroes, productie-entiteit ShowHeroes Studios, leverancier van performance-marketingoplossingen Agon Digital, SaaS-video-oplossing Viralize en The Digital Distillery, een netwerkevenement en contentplatform. Wereldwijd heeft de groep meer dan 450 mensen in dienst met activiteiten in 29 strategische hubs in Europa, Latijns-Amerika en de VS. In zowel 2021 als 2022 is ShowHeroes Group door Deloitte erkend als een van de 50 snelstgroeiende technologiebedrijven in Duitsland en won het de prijs `Technology Fast 50′.

 

About Vidds

Vidds is an AI-powered video editing platform that gives content teams the best way to scale their video production. Content Creators from all over the world use Vidds to streamline their video creation pipeline. From idea generation to video in one click, Vidds is the fastest and most efficient way to create videos. The company was founded in 2020 by Edward Thomas and Andrew Walters with the mission of using emerging technologies to make video creation a fast, simple, and automated experience.

 

——

 

Voor meer informatie en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:

 

Tim Samsom | Country Manager Nederland ShowHeroes Group |+316 124 98 040 | tim.samsom@showheroes.com