Inför Allsvenskan: ShowHeroes producerar TV-klipp för SvenskaFans.com

Stockholm, 31 Mars 2023. Everysport Group och ShowHeroes Group utökar sitt partnerskap för online video. Lagom till allsvenska premiären inleds en redaktionell satsning på video.

 

ShowHeroes Group, en global ledare inom digital video som erbjuder innehåll, tech- och annonslösningar utökar det strategiska partnerskapet med Everysport
Group, Nordens ledande mediabolag inom sport.
Samarbetet omfattar teknik via videoplattformen ShowHeroes Play, anpassat sportinnehåll och global försäljning.
Everysport Group har över 30 års erfarenhet inom sportmedia och är en högt ansedd och mycket trovärdig källa inom idrott. De har stor geografisk spridning och ett brett utbud av olika sporter. Mer än 30 sportjournalister och analytiker bevakar bland annat
ishockey, fotboll, golf, innebandy, padel och trav. Everysport Group har fler än 40 titlar som tillsammans når 2 miljoner unika besökare varje vecka.
Koncernen består av 130 anställda på nio kontor runt om i världen.

Carl Magnus Hellsten, Head of Publishing & Content Sweden ShowHeroes Group:

Vi är otroligt glada att utöka vårt samarbete med Everysport Group. Första halvlek inleddes redan 2018, då med fokus på annonsförsäljning i våra kreativa outstreamformat. Nu, när andra halvlek drar igång adderas vår redaktionella videospelare till samarbetet. Tajmingen är utmärkt då Allsvenskan har säsongspremiär, dessutom inleder vi på ShowHeroes en bredare generell satsning på sport. Vi kommer att leverera anpassat redaktionellt videoinnehåll till SvenskaFans.com. Klippen bäddas in direkt på sajten och bidrar med ett mervärde till artiklarna. Vårt egenproducerade videoinnehåll kombinerat med sofistikerade plattformslösningar konverterar omkring 80% av sidvisningarna i vårt globala nätverk till videoströmmar, vilket ökar lästiden och skapar nya intäktsmöjligheter för publicisterna.

Hanne-Li Lundmark, Global Editorial Director ShowHeroes Group:

Ett gemensamt team av Everysport Groups redaktörer och ShowHeroes videoproducenter kommer att delta i och täcka flera sportevenemang under året för att producera både evergreens och dagligt nyhetsinnehåll. Jag är glad över att se en betydande tillväxt av vårt utbud av videoinnehåll inom sportvertikalen. Som co-publisher berikar vi våra partners webbplatser och artiklar med förstklassigt redaktionellt videoinnehåll. ShowHeroes har ett globalt bibliotek med mer än 150 000 videoklipp inom en rad olika områden. Det här fördjupade samarbetet med Everysport Group visar att vi kan hitta hållbara lösningar för alla publicister som är intresserade av online video.

Aldijana Talic, chefredaktör SvenskaFans.com:

SvenskaFans har i dag rörligt innehåll så som highlights från europeiska fotbollsligor och NHL som ett kompletterande mervärde till vårt skrivna material. Nu tar vi ytterligare ett steg och inleder ett samarbete med ShowHeroes kring tidlösa sportklipp och livesändningar från bland annat vår egen gala Guldskölden och upptaktsträffarna för Allsvenskan och Superettan. Samarbetet för även med sig att våra skribenter får möjlighet att på ett enkelt sätt med ShowHeroes hjälp och etablerade funktioner, arbeta med eget rörligt material direkt från där de finns och bevakar sitt lag. Vi ser ett ökat intresse för online video från såväl besökare som de som fyller våra kanaler med innehåll. Utöver mervärdet för våra skribenter och vårt material, ser vi att videos bidrar till ökad lästid och öppnar upp för andra tillväxtmöjlighet för oss som aktör.

Besökarna på SvenskaFans.com kan se klipp om alla allsvenska lag och bland annat ta del av vad spelarna tycker om den ständigt aktuella frågan gällande VAR.
Under 2023 kommer Everysport och ShowHeroes att fördjupa innehållsamarbetet och bevaka en mängd viktiga sportevenemang.

KONTAKT

Carl Magnus Hellsten

+ 46 79 098 02 18

carlmagnus.hellsten@showheroes.com

 

Hanne-Li Lundmark

+46 70 456 71 86
hanne.lundmark@showheroes.com

 

Aldijana Talic
46 70 912 40 58

aldijana.talic@svenskafans.com

Om Everysport Group
Everysport Group har en verksamhet som är uppdelad i två affärsområden: Everysport Media och Every Padel. Inom Everysport Media ägs och utvecklas digitala plattformar och tjänster inom sporten och inom affärsområdet Every Padel bedrivs verksamhet inom den snabbt växande sporten padel. Everysport Group har totalt cirka 130 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm, företaget har även kontor i Norge och USA. Everysport Group AB (publ) är noterat på Spotlight Stock Market (VERY).

 

Om ShowHeroes Group
ShowHeroes är en global ledare inom digital video och erbjuder innehåll, teknik och reklamlösningar.
ShowHeroes finns i 28 länder och är co-publisher till ledande digitala medier och har ett nätverk bestående av mer än

6 000 webbplatser, däribland Der Spiegel, Everysport Group, StoryHouse Egmont, Life of Svea, Gota, NWT och V-K.
ShowHeroes värnar om integritet och skapar cookiefria lösningar, såsom kontextuell och semantisk teknologi med relevant videoinnehåll för både användare och annonsör.
Företaget grundades 2016 av Ilhan Zengin, Mario Tiedemann och Dennis Kirschner med huvudkontor i Berlin. ShowHeroes Group lanserades 2020 och har mer än 450 anställda i 28 länder i Europa, LATAM och USA.
Deloitte har korat de 50 snabbast växande teknikföretagen i Tyskland, 2021 och 2022 fick ShowHeroes Group utmärkelsen “Technology Fast 50”.
Mer information på showheroes-group.com